Sposób przygotowania

Cebulę, cukinię, pieczarki, kurczaka i czosnek drobno kroimy. Smażymy cebulę, następnie pieczarki. Kurczaka posypujemy przyprawą do kurczaka i smażymy. Do podsmażonego kurczaka dodajemy czosnek i jeszcze chwilę smażymy. Cukinię dusimy do miękkości pod przykryciem. Wszystkie usmażone składniki łączymy razem i przyprawiamy. Makaron Canneloni napełniamy farszem i układamy w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.

Śmietanę, 3/4 szkl chłodnego rosołu i ser żółty łączymy razem. Sosem polewamy Canneloni i wszystko razem zapiekamy pod przykryciem 30 minut w temp. 200 st.C. SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    bardzo pomysłowe, takiego jeszcze nie jadłam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    moje smaki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    muszę spróbować.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !