Przepis i sposób przygotowania na: Piernik piwny - na ciemnym piwie
Na koniec ciasto wymieszać ze sztywną pianą z białek.
Piec 1 godzinę, w foremkach wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą, w temp. 180'C
mąka pszenna | 750 g |
żółtko jajek | 6 szt. |
cukier | 300 g |
margaryna | 150 g |
miód płynny | 250-300 ml |
piwo ciemne | 250 ml |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 2 op. |
kakao | 1 łyżka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
bakalie | - |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: