Sposób przygotowania

Ubić białka na sztywną pianę, pod koniec dodać łyżkę cukru. Utrzeć żółtka z resztą cukru, połączyć z orzechami, kawą, bułką tartą i proszkiem do pieczenia. Ostrożnie połączyć z pianą z białek. Ciasto przełożyć do tortownicy i upiec w średnio nagrzanym piekarniku - ok.170'C. Stopień wypieczenia sprawdzić patyczniem. Ostudzić dobrze przed pokrojeniem, bo inaczej będzie się ktuszyło.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="green"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="green">
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ale ładnie z kwiatkiem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Bomba!;)
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Nie podałam dokładnego czasu pieczenia, ponieważ zależy od od wielkości foremki... Najlepiej ciasto udaje się (i najszybciej piecze), kiedy jego warstwa nie jest zbyt gruba - najchętniej piekę w dwóch tortownicach lub w jednej dużej prostokątnej blaszce.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !