Sposób przygotowania

Szpinak rozmroź i uduś na łyżce masła.Dodaj sery i dokładnie utrzyj.Czosnek przepuść przez praskę,a następnie zeszklij na patelni,na rozgrzanej łyżeczce masła.Skłądniki farszu dokładnie wymieszaj.Na naleśniki szpinak mrozony rozmroź,przełóż do garnuszka,podgrzej i odparuj nadmiar wody.Mąkę przesiej przez sito,zmiksuj z mlekiem,jajkami,imbirem,szczyptą soli i gałką muszkatołową.Odstaw na 30minut.Dodaj szpinak,dokłądnie wymieszaj i odstaw na 15minut.Dobrze rozgrzej patelnię,posmaruj tłuszczem,kładź po porcji ciasta i usmaż cienkie naleśniki.Każdy naleśnik posmaruj przygotowanym wcześniej szpinakowym farszem i złóż

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !