Sposób przygotowania

Oczyszczone i umyte filety śledziowe osuszamy i nacieramy zmiksowanymi przyprawami. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy filety souté, dodając pod koniec smażenia odrobinę świeżego masła. Cienkie plastry cukinii doprawiamy solą i pieprzem, obsmażamy na oliwie. Pokrojoną cebulę i czosnek szklimy na gorącej oliwie, następnie dodajemy rozdrobniony miąższ pomidorów, kapary, natkę pietruszki oraz anchois i doprawiamy do smaku.

Usmażone filety śledziowe układamy na sosie, dekorujemy smażoną cukinią i natką pietruszki (lub bazylią).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gryczyn

    Świetnie podane.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    nic specjalnego
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale podanie wspaniałe, to dowodzi jak duż wpływ ma wygląd potrawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Śledzik z kaparami - pewnie doskonale smakują
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !