Sposób przygotowania

Do rondelka włożyć margarynę. Dać na rozgrzany palnik i podgrzewać do stopienia. Gdy się stopi, ostudzić. Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka na pianę, następnie dodać cukier i ubić na sztywno. Dodać pomału żółtka. Ubijać na najmniejszych obrotach miksera. Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia przesiać przez sito i dawać pomału do piany z białek. Mieszać łyżką pomału w jedną stronę, wlać margarynę. Wymieszać dokładnie. Taką masę dać do formy, wyłożonej papierem spożywczym lub wysmarowanej margaryną. Na cieście obok siebie układać połówki brzoskwiń. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok. 40-45 minut. Po upieczeniu ciasto udekorować konfiturą i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gottrina

    świetne ciacho
  • 1
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    super, podoba mi się
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !