Sposób przygotowania

cebule obrać odciąć wierzch włożyć do osolonego wrzątku i gotować przez 5min.wyjąc wystudzić i wydrążyć łyżką środek tak aby zostały 2 wierzchnie warstwy połowę miąższu posiekać,umytą i oczyszczoną marchew zetrzeć na tarce,bułkę namoczyć w wodzie odcisnąć,mięso połączyć z posiekaną cebulą i natką pietruszki,przeciśniętym przez praskę czosnkiem,marchewką,jajkiem oraz pieprzem i solą dokładnie wyrobić i napełniać cebule przygotowanym farszem układać w naczyniu do zapiekania przykryć każdą cebulę plastrem boczku obsypać pozostałym miąższem zalać bulionem i zapiec w piekarniku w temp.180st.ok.1godz.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !