Sposób przygotowania

Pół kostki masła zmiksować z cukrem pudrem, dodać jajko, wsypać mąkę i zagnieść ciasto. Schłodzić.
Orzechy uprażyć na patelni, zdjąć skórę.
Ciasto zapiec ( żeby boki nie opadły wysypać na nie groch lub fasolę).
Na upieczony spód wyłożyć posiekane orzechy.

Miód, cukier i 200ml kremówki oraz pozostałe masło gotować mieszając aż powstanie gęsta masa.
Wylać ją na orzechy.

Czekoladę rozpuścić w 100ml kremówki, przelać na wierzch ciasta.

Chłodzić ok 2 godzin.

SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    fajny przepis, skusze sie
  • 1
    original
    Opublikowano

    freekate

    musi być pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !