Sposób przygotowania

BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i ubijać do uzyskania gęstej piany. Dodać żółtka i utrzeć na wolnych obrotach miksera. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wmieszać łyżką. Masę podzielić na 4 części. Do 2 wsypać po 2 łyżki kakao. Przelać na wysmarowaną masłem tortownicę każdą z mas. Piec w 180 st. przez 25 minut. Po upieczeniu odstawić wszystkie części tortu do ostudzenia. MASA: Ok. 500 ml mleka zagotować. Do mniejszej części (100ml) dodać mąki, jajka, cukry i wymieszać. Wlać do gotującego się mleka. Odstawić do ostudzenia. Gdy masa będzie całkowicie zimna zmieszać z utartą margaryną. Dodać spirytus. Wymieszać. Odstawić trochę mniej jak połowę masy. Dodać 2 łyżki kakao. Wymieszać. Układać placki: biszkopt czarny, masa czarna, biszkopt jasny, masa jasna, biszkopt ciemny, masa ciemna, biszkopt jasny, masa jasna. Masą jasną również obrobić na około tortu. Udekorować wg uznania, najlepiej obsypać na około startą białą czekoladą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    w moim typie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne:)
  • 0
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    smakowity
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    pysznosci, torty lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Aż nabrałam ochoty na te pyszności :D
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    smaczny torcik
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    świetny wypiek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !