Sposób przygotowania

Ser wybrać nożliwie zwarty i twardy - kruszący się nie będzie odpowiedni!
W gorącej wodzie rozpuścić sól morską i odstawić do ostygnięcia.
Twaróg pokroić w kostkę, delikatnie umieścić w słoiku i zalać chłodną solanką. Na wierzchu ułożyć plasterek cytryny ze skórką - najpierw należy ją wyszorować i sparzyć.
Słoik zakręcić i odstawić do lodówki minimum na tydzień.
Używać do sałatek.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Uwaga! W solance ser powinien leżeć przez minimum MIESIĄC, a nie tydzień - przegapiłam tę pomyłkę i możliwość edycji...
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami oraz przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    no fajnie sie zapowiada ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Camill

    ciekawe, interesujace, zaskakujace !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !