Sposób przygotowania

Płatki owsiane wsypać na suchą patelnię i uprażyć, stale mieszając, aż zaczną zmieniać kolor na beżowy - uważać, aby płatki się nie spaliły!
Czekoladę połamać na kostki, wrzucić do salaterki i stopić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce.
Do płynnej czekolady dodać ekstrakt waniliowy i szczyptę soli - wsypać płatki owsiane i wymieszać dokładnie.
Odstawić do lodówki na kilka minut. Z masy formować niewielkie czekoladki i układać na deseczce wylożonej folią spożywczą lub papierem do pieczenia - włożyć do lodówki.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="maroon"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="maroon">
  • 2
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !