Sposób przygotowania

do drożdży dodajemy cukier, kiedy staną się płynne dolewamy letnie mleko i mieszamy. Do mąki wbijamy jajko, dodajemy szczyptę soli, wódkę oraz wlewamy zaczyn drożdżowy i zagniatamy ciasto. Ciasto odstawiamy na 1,5 godziny do wyrosnięcia. Z ciasta formujemy niewielkie kuleczki i smażymy ja w glęboki rozgrzanym tłuszczu (najlepiej na smalcu). Ostudzone pączki za pomocą szprycy napełniamy owocową marmoladą

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    fajne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    uwielbiam domowe pączki :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    ja lubię domowe pączki ale tylko na ciepło :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    super apetyczne
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    domowe są pyszne nawet nie pudrowane
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    też bym zjadła i to takiego cieplutkiego jeszcze:}
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne pączki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !