Sposób przygotowania

Krok 1 / 6

Ziemniaki mielimy lub przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Najlepiej jest je ugotować dzień wcześniej, wtedy będą bardziej suche i będzie można dodać mniej mąki.
Do ziemniaków wbijamy jajko, mieszamy i stopniowo dosypujemy mąkę. Ilość mąki zależy od gatunku ziemniaków, od tego jak są wilgotne, ciężko jest podać dokładne proporcje. Mąki powinniśmy dosypać tyle, żeby masa była elastyczna i nie lepiła się do rąk. Jednak zbyt duża ilość mąki sprawi, że kopytka będą zbyt twarde.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    przepis na idealne kopytka, ja jeszcze dodaję szczyptę soli
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    przepis na idealne kopytka, ja jeszcze dodaję szczyptę soli

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !