Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć, usunąć błonki, zalać mlekiem i odstawić na ok godzinę. Następnie osuszyć wątróbkę ręcznikiem papierowym. Jajka wybić do miseczki i roztrzepać widelcem. Każdą połówkę wątróbki panierujemy w jajku oraz tartej bułce. Oprószamy pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Wątróbkę można podać z ziemniakami, surówką ulubioną lub z ryżem.


mój nick muchomor

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Akna

    Moj maz uwielbia watrobke. Sprobuje tego :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    nigdy takiej nie robiłam, super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !