Sposób przygotowania

Składniki na jedna porcję.Jabłko umyć,obrać ze skóry.Po odcięciu ogonka pokroić na krążki,wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w średnią kostkę.Do jednej miseczki przelać mleko kokosowe,do drugiej przesypać mąkę,a do trzeciej cynamon.Kosteczki jabłuszka moczymy w mleku,cynamonie,a następnie w mące.(zamiast mąki można użyć tartej bułki). Jabłuszka Smażymy na rozgrzanym oleju na małym ogniu,aby się nie przypaliły na złoty kolor.Najlepiej jeść jeszcze ciepłe,dzięki czemu skórka jest lekko chrupiąca.Jako deser smakują podobnie jak szarlotka.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajny pomysł.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubie takie jabłuszkowe smakowitości...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ekstra pomysl
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    pomysł genialny w swojej prostocie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !