Sposób przygotowania

Jajka z cukrem ubijamy na pianę.
Dodajemy pozostałe składniki (oprócz kakao).

Tak przygotowane ciasto dzielimy na 2 w miarę równe części.
Do jednej dodajemy 3 łyżki mąki, do drugiej 3 łyżki kakao.

Piekarnik włączamy na 180 st. C.

Ciasto wlewamy do formy naprzemiennie na środek blaszki po 3 łyżki jasnego i 3 łyżki ciemnego ciasta.

Pieczemy ok. 50 minut.

Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    lubie zebre ale czasmi nie wychodzi mi
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    lubie zebre ale czasmi nie wychodzi mi
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    ja też lubię niedawno robiłam pierwszy raz ale paski miałam bardzo cieniutkie i prawie się zlały :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo ładna ja często robię to ciasto bo ładne i smaczne.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    też taką robię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !