Sposób przygotowania

Biszkopt:
Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę na sztywno, dodać szczyptę soli. Następnie dodawać po jednym żółtku, a na końcu obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając. Ciasto wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem, piec 35 minut w 180 stop. Ciasto ostudzić, przekroić na 3 części.
KREM
Krem karpatka przygotować według przepisu na opakowaniu, podzielić na 2 częsci.
POLEWA
Margarynę rozpuścić. Jajko utrzeć z cukrem i kakao. Podczas ucierania wlewać gorącą margarynę, zmiksować. PRZEŁOŻENIE CIASTA:
biszkopt krem karpatka biszkopt krem karpatka biszkopt polewa czekoladowa Wierzch posypać orzeszkami

Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wygląda ślicznie - pewnie równie dobrze smakuje:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    mmm wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    prezentuje się wyśmienicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Wygląda smakowicie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !