Sposób przygotowania

Łopatkę kroimy w 1 cm plastry.
W misce mieszamy musztardę z majerankiem, łyżeczką kucharka i pieprzem.
Wkładamy mięso ,przykrywamy folią aluminiową i chłodzimy w lodówce 1 godzine .
Po tym czasie grzejemy olej w rondlu.
Wsadzamy mięso i smażymy z obu stron od czasu do czasu mieszając.
Podlewamy bulionem. Gotujemy do miękkości mięsa.
Mąkę mieszamy ze smietaną i wodą .
Dolewamy do rondla i energicznie mieszamy.
W gorącym wywarze rozpuszczamy serek i wlewamy z powrotem do rondla.Gotujemy jeszcze około 10 minut.
Podajemy do ziemniaczków.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    świetne mięsko
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pyszne jedzonko.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pyszny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !