Sposób przygotowania

Robotem z nożami siekającymi zrobić ciasto, zawinąć je w folię spożywczą i włożyć do lodówki aby sie schłodziło na 30 minut.
Po tym czasie ciastem wylepić tortownicę wysmarowaną margaryną.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i podpiec przez 15 minut.

Umyte i pozbawione gniazd nasiennych jabłka pokroić w sporą kostkę.
Na patelni stopić 50 g margaryny, wrzucić rodzynki i jabłka i smażyć około 3 minuty.
Masę jabłkową wyłożyć na podpieczony spód.

100 g Kasi roztopić na patelni, dodać cukier i migdały i chwilkę smażyć.
Dodać miód i cukier i zagotować mieszając.
Gotową masę migdałową wyłożyć na jabłka.

Tak przygotowane ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać 30 minut.
Ciasto można podać na ciepło lub na zimno.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !