Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pampuszki po rosyjsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki surowe 4 szt
ziemniaki ugotowane 4 szt
mąka 1/2 szklanki
jajko
olej do smażenia
przyprawa do potraw Kucharek
twaróg 25 dag
szczyiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Pampuszki po rosyjsku

surowe ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce,ugotowane ziemniaki najlepiej przetrzeć przez praskę ,dodać jajko ,mąkę,posolić i dodać pół łyżeczki przyprawy Kucharek,wyrobić ciasto na jednolitą masę.Twaróg wymieszać z łyżką szczypiorku.Z ciasta formować małe placuszki,na każdy ułożyć trochę twarogu i uformować kulki.W dużym naczyniu rozgrzać olej i na głębokim tłuszczu i smażyć pampuszki do zarumienienia się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 05.04.2012 20:08
fajne
Krystyna32 05.04.2012 08:24
super
Iwusia 01.04.2012 23:08
smaczne :]
Rybciia 26.03.2012 14:51
fajne
Norgiusz 19.03.2012 07:37
mniam
ben-ka 27.02.2012 12:25
smażone? to musi być smaczne jeszcze takich nie robiłam.
SmacznaPyza 18.02.2012 20:29
znam zupełnie inne pampuszki - raczej pieczone bułeczki - ale pewnie w różnych rejonach różnie to bywa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak