Sposób przygotowania

jeśli mamy szpinak mrożony to ma być 45dkg.ryż ugotować w 3/4litra osolonego wrzątku schłodzony włożyć do miski dodać jajka,bułkę tartą,pokruszoną bryndzą,i posiekaną bazylią doprawić do smaku solą,pieprzem oraz papryką chili wyrobić i odstawić na 20min.świeży szpinak przebrać sparzyć wrzątkiem i chwilę obgotować w osolonej wodzie osączyć,rozgrzać masło i chwilę poddusić dodać przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać i dodać do masy ryżowej wymieszać razem i formować kotlety,można przed smażeniem obtoczyć w tartej bułce i smażyć na złoty kolor z każdej strony,podawać z pomidorami posypanymi solą,pieprzem i szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi smacznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !