Sposób przygotowania

Na rozgrzany olej wrzucić drobno pokrojoną cebulkę. Po chwili należy dodać mięso mielone i smażyć ok 20-30 min, cały czas mieszając. W międzyczasie należy dodać przyprawę kebab-gyros według uznania (ja zawsze sypię na oko) i cały czas smażyć. Następnie nalezy dodac koncentrat pomidorowy i wodę tak żeby była konsystencja sosu.
Następnie należy nastawić wodę na makaron (makaron może być penne bądź po prostu spaghetti), dodać do niej dwie łyzki oleju i do gotującej osolonej wody należy wrzucić makaron i gotować zgodnie z przepisem na etykiecie.
Po wrzuceniu makaronu do gotującej się wody należy dodać do mięsa kukurydzę oraz pokrojonego w kostkę ogórka konserwowego. i dalej smażyć aż do momentu ugotowania się makaronu. 2-3 minuty przed końcem smażenia należy dodac 3-4 plastry sera.
Uwaga! Gdyby podczas smażenia mięso stawało się tak jakby suche, należy je trochę podlać wodą. Zazwyczaj efekt ten występuje intensywnie po dodaniu kukurydzy i ogórka.
Uzyskany sos podawać z makaronem. Można również dodać potarty ser żółty.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ciekawe polaczenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    ciekawy pomysł
  • 0
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    oooooo KOCHAM spaghetti ! A takei z groszkiem i kukurydzą to już w ogóle wymiata !
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    ciekawy pomysł z tym ogórkiem i kukurydzą
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    takiej kompozycji jeszcze nie jadłam ale brzmi bardzo smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    ekstra przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !