Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy.Po obraniu dokładnie myjemy i kroimy na cieniutkie plasterki.Pieczarki i ser osobno trzemy na tarce o dużych oczkach.Następnie do miski przelewamy śmietaną i przegotowane mleko i łączymy razem z sosem czosnkowym.Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu i czerwonej papryki w proszku..Naczynie do zapiekania smarujemy odrobiną masła.Następnie na dnie układamy część pokrojonych ziemniaków.Ziemniaki zalewamy odrobiną wymieszanej śmietany z sosem czosnkowym.Na to wykładamy potarte pieczarki i posypujemy potartym serem.I ponownie przygotowujemy kolejne warstwy zapiekanki. Ziemniaki układamy na całości,zalewamy śmietaną,posypujemy startymi pieczarkami i serem. I tak przygotowujemy następne warstwy.Przygotowaną zapiekankę pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach około 50 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    zapiekanke zawsze zjem:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    hahanka

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !