Sposób przygotowania

Jajka wbić do miski następnie przy pomocy miksera ubić je ze szczyptą soli. Następnie dodać cukier i w dalszym ciągu ubijać składniki, do momentu aż cukier się rozpuści. Do masy jajecznej dodać jogurt naturalny- grecki, olej, mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki razem zmiksować. Gorzką czekoladę zetrzeć na tarce o grubych otworach, następnie dodać ją do ciasta i wymieszać. Przed pieczeniem należy prostokątną formę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej przygotowane ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni C przez około 50 minut- do suchego patyczka. Wyjąć ciasto i ostudzić, następnie przygotować według przepisu podanego na opakowaniu polewę z ciemnej czekolady i polać nią ciasto, następnie wierzch posypać wiórkami kokosowymi oraz kolorową posypką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    jak znalazł dzisiaj do kawy...;P
  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    a ślinka leci...;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !