Sposób przygotowania

Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie według przepisu podanego na opakowaniu, jednak w mniejszej ilości wody. Przelać galaretki do płaskich miseczek i ostudzić je. Po zastygnięciu galaretko pokroić w kostki. Do wysokiego naczynia wlać śmietanę, zmiksować ją, dodać cukier waniliowy, cukier puder, sok z cytryny, dodać rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Zmiksować wszystkie składniki. Pokrojone galaretki włożyć do natłuszczonej masłem tortownicy, wlać ubitą śmietanę i wymieszać dokładnie, aby śmietana dostała się między wszystkie galaretki. Udekorować białym i ciemnym umytym i osuszonym winogronem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    mam ten przepis już ponad 20 lat , rzadko robię ponieważ rodzinka nie za bardzo lubi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !