Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto z mąki, 0.5 szklanki cukru, 2 jajek i 3/4 kostki masła. Uformować kulę poczym włożyć do lodówki na 2 godziny. Jabłka pokroić, następnie polać sokiem z cytryny. dodać rodzynki posypać resztą cukru i odstawić na godzinę. Rozwałkować ciasto i włożyć 3/4 do prostokątnej formy, na ok. 2cm. poniżej krawędzi. Na ciasto ułożyć biszkopty i jabłka. Całość zalać roztopionym masłem. Na wierzch położyć resztę ciasta. Wierzch polać roztrzepanym jajkiem. Piec przez ok. 1 godzinę w temperaturze 185 stopni.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    musi byc dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !