Sposób przygotowania

Z drożdży, mleka, paru łyżek cukru i maki krupczatki robimy rozczyn i dajemy do wyrośnięcia. Margarynę roztapiamy. Pozostałe mleko ogrzewamy. Jaja oddzielamy białka od żółtek wykorzystujemy tylko żółtka. Do dużego garnka dajemy mąkę cukier cukier waniliowy żółtka sól wódkę i wszystko mieszamy na koniec dodajemy wyrośnięty rozczyn i dokładnie mieszamy aby się połączyły składniki. Dajemy do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie jeszcze raz mieszamy i znów dajemy do wyrośnięcia. Później wykładamy ciasto na stolnicę i wykrawamy szklanką kolka nakładamy łyżką marmoladę i sklejamy czekamy aż wyrosną i smażymy. Posypujemy cukrem pudrem. Porcja 110 sztuk

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    domowe pączki najsmaczniejsze :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !