Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać jajko, cukier, proszek do pieczenia i masło. Masło posiekać nożem. Do ciasta dodać olejek migdałowy. Bardzo szybko zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Ciasto rozwałkować na ok. 0,5 cm i wycinać ciasteczka- serduszka oraz serduszka z małą dziurką. Układać je na natłuszczonej lub wyłożonej papierem blaszce. Można posmarować je roztrzepanym jajkiem i posypać wiórkami kokosowymi. Piec w 180 stopniach 10-12 min. Przekładać dżemem jabłkowym.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    tom

    piękne serca
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pychota
  • 4
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    apetyczne wygląda..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !