Sposób przygotowania

Pomarańczę dokładnie umyć, sparzyć, otrzeć skórkę. Wycisnąć 1/2 szklanki soku z pomarańczy, połączyć z miąższem. Sok i mleko wlać do rondelka z grubym dnem, dodać otartą skórkę oraz 2-4 łyżki cukru ( w zależności od tego jak słodki jest sok ). Dodawać stopniowo mąkę ryżową, mieszając rózgą żeby nie porobiły się grudni. Mieszaninę podgrzewać 25-30 minut na maleńkim ogniu aż zgęstnieje.

Rozlać do salaterek, schłodzić.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawe, musi być smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !