Sposób przygotowania

W pierwszej kolejności jedną cytrynę bardzo dokładnie myjemy, a następnie trzemy z niej skórkę na tarce o małych oczkach. W następnej kolejności oddzielamy białka od żółtek. Dwa żółtka razem z jedną łyżką cukru oraz cukrem wanilinowym ucieramy na puszystą pianę. Do tego dodajemy ostrożnie po trochę twarogu i dalej ucieramy. Dalej ucierając dajemy wcześniej startą skórkę z jednej cytryny oraz pięć kropel zapachu cytrynowego. Do tego dodajemy również mąkę ziemniaczaną oraz mąkę pszenną. Białka oraz szczyptę soli ubijamy na sztywną pianę. Po chwili dodajemy do tego jedną łyżkę cukru i dajemy ubijamy. Kiedy ubijemy białka to łączymy to z wcześniej zrobioną masą serową. Masę wlewamy do foremki posmarowanej dokładnie tłuszczem. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni i pieczemy przez około 30 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !