Sposób przygotowania

Mąkę przesiać przez sito,dodać drożdze suszone tzw.instant i sól,wszystkie sypkie składniki dokładnie wymieszać.Dodać do nich olej oraz pól szklanki letniej wody i wyrobić całość na gładkie ciasto.Z ciasta uformować kulę włożyć do miski,przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30-35 minut.Dużą blachę wysmarować tłuszczem,uformować na niej koło z wyrośniętego ciasta,delikatnie formując palcami troszkę wyższy brzeg.Ciasto posmarować sosem i układać na cieście ulubione składniki.Piec w piekarniku nagrzanym do 225 stopni(góra-dół) przez 15 minut.SMACZNEGO!

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !