Pogotowie kulinarne Michela Morana

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać przez sito,dodać drożdze suszone tzw.instant i sól,wszystkie sypkie składniki dokładnie wymieszać.Dodać do nich olej oraz pól szklanki letniej wody i wyrobić całość na gładkie ciasto.Z ciasta uformować kulę włożyć do miski,przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30-35 minut.Dużą blachę wysmarować tłuszczem,uformować na niej koło z wyrośniętego ciasta,delikatnie formując palcami troszkę wyższy brzeg.Ciasto posmarować sosem i układać na cieście ulubione składniki.Piec w piekarniku nagrzanym do 225 stopni(góra-dół) przez 15 minut.SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    jaki równy okrąg :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    lubię taką domową pizzę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zawsze robię z drożdżami w kostce,a drożdże instant maja te same właściwości?
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    domowe ciasto najlepsze;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajne z takimi drożdżami nigdy nie próbowałam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    robię podobne
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    z drożdżami instant muszę spróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    chętnie skorzystam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !