Sposób przygotowania

Mąkę przesiać przez sito,dodać drożdze suszone tzw.instant i sól,wszystkie sypkie składniki dokładnie wymieszać.Dodać do nich olej oraz pól szklanki letniej wody i wyrobić całość na gładkie ciasto.Z ciasta uformować kulę włożyć do miski,przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30-35 minut.Dużą blachę wysmarować tłuszczem,uformować na niej koło z wyrośniętego ciasta,delikatnie formując palcami troszkę wyższy brzeg.Ciasto posmarować sosem i układać na cieście ulubione składniki.Piec w piekarniku nagrzanym do 225 stopni(góra-dół) przez 15 minut.SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    jaki równy okrąg :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    lubię taką domową pizzę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zawsze robię z drożdżami w kostce,a drożdże instant maja te same właściwości?
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    domowe ciasto najlepsze;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajne z takimi drożdżami nigdy nie próbowałam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    robię podobne
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    z drożdżami instant muszę spróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    chętnie skorzystam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    super baza pod dowolną pizze:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszna ,też lubię taką:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    nigdy nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dobry przepis na spód do pizzy to podstawa. Podoba mi się.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    fajny przepis
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Upiekłam. pracy dosłownie na 10 min. Niesamowicie smaczna. porcja na 2 osoby. Cieniutkie ciasto.POLECAM
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    MMMarta

    Przepis jest totalnie beznadziejny, jak mozna zrobic ciasto na pizze z 1/4 maki przeciez to jest za malo!!!! A ciasto wychodzi takie cienkie ze skladniki ledwo sie trzymaja na tym ciescie!!! No chyba że ciasto to mialo byc dla jednej osoby.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !