Sposób przygotowania

W dużym garnku rozpuszczamy margarynę. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, soli do smaku i mieszamy. Paczkę drożdży mieszamy z mlekiem i dodajemy do pozostałych składników. Na końcu dodajemy mąkę całe kilo i mieszamy aż ciasto będzie odchodzić od rąk. Zostawiamy do wyrośnięcia pod przykryciem, w ciepłym miejscu. Przepis jest na trzy ciasta drożdżowe. Jak wyrośnie rozkładamy na brytfankę. Dajemy nadzienie na przykład jabłka, ser, inne owoce.
PRZEPIS NA POLEWKĘ:
0,5 margaryny rozpuszczamy, dodajemy 10 łyżek cukru, 2 jajka, 5 dag drożdży rozpuszczonych w mleku wszystko mieszamy. Na koniec dodajemy mąki ale nie dużo aby było lejące. I wykładamy na wierzch na ciasto. Pieczemy

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !