Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Isaura z czereśniami

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
cukier 1 szklanka
cukier wanilinowy 1
margaryna 1
woda 5 łyzka
mąka 2 szkl
jajko 4
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
DODATKOWO:
ser biały 0.5 kg
cukier 1 szkl
margaryna 0,5
jajko 3

Przepis i sposób przygotowania na: Isaura z czereśniami

Kroki postępowania

1
Ze składników na ciasto: cukier, kakao, cukier wanilinowy, margaryne oraz wodę zagotowujemy i odstawiamy do wystudzenia. Kiedy rozpuszczone składniki są zimna dodajemy mąkę, jajka oraz proszek - wszystko miksujemy.
Krok 1 - Isaura z czereśniami foto
2
Twaróg można zmielić, ale ja rozdrabniam rękę, dodaje do niego cukier, margarynę oraz żółtka i miksuje.
Krok 2 - Isaura z czereśniami foto
3
Białka ubijam na sztywną pianę i dodaje do wyrobionego sera - delikatnie mieszam.
Krok 3 - Isaura z czereśniami foto
4
Blaszke wykladamy papierem i wylewamy ciasto, następnie wylewamy masę serową i całość delikatnie mieszając łyżką robimy mozaike. Robimy kilka ruchów, by nie zmieszać wszystkiego w jedną całość.
Krok 4 - Isaura z czereśniami foto
5
Na sam koniec układamy czereśnie, lekko dociskając. Pieczemy całość 45-50 minut.
Krok 5 - Isaura z czereśniami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 04.02.2016 22:07
smaczne ciasto
Renataj 10.06.2012 22:06
Oj, zjadłoby się zjadło.
Agnieszka_B 14.02.2012 09:44
Pyszne ciasto:)
misia53 13.02.2012 19:27
bardzo smaczne ciasto
eeee 13.02.2012 16:05
Uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak