Sposób przygotowania

W ciepłym mleku rozrobić drożdże z dodatkiem 1 łyżki cukru i 1 łyżki mąki, wymieszać rozczyn i odstawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać i wymieszać na sucho z solą, cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodać jajko, płynny tłuszcz i wyrośnięty rozczyn, zagnieść gładkie ciasto, przykryć i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Foremkę z otworami w kształcie serc delikatnie natłuścić z wyrośniętego ciasta odrywać malutkie porcje takie minimalnie większe od orzechów włoskich i nadziać jak pączki porcją marmolady, ciasto ułożyć w foremce tylko delikatnie spłaszczając w trakcie pieczenia samo się ułoży w foremce. Przygotowane bułeczki odstawić do wyrośnięcia. Piec w temp 180-190 do 25min, po upieczeniu przestudzić i posmarować lukrem ja swój troszkę zabarwiłam aby ładnie odbijał na bułeczkach można też dodatkowo posypać posypką dekoracyjną.

Komentarze

  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ładniutkie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    śliczne
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Taką bułeczkę to i ja bym zjadła:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    freekate

    wyglądają uroczo :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Allice

    pięknie wyglądają :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Damian10

    śliczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Piękne zdjęcie i apetyczne bułeczki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !