Sposób przygotowania

Czyste butelki wypełnić owocami. Butelki zakorkować, a korki obwiązać sznurkiem. Wszystkie wstawić do garnka wyłożonego ściereczką i zabezpieczyć dodatkowo owijając ściereczką. Zalać do wysokości trzech czwartych wodą i gotować około dwóch godzin na małym ogniu. Nie wyjmować z wody do całkowitego wystygnięcia. Przygotować gęsty syrop z kilograma cukru i jednej szklanki wody, odszumować. Zalać przefiltrowany sok z butelek, połączyć do smaku z syropem i połową litra spirytusu. Wymieszać, rozlać do butelek i szybko zakorkować aby nie straciła aromatu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !