Sposób przygotowania

Ciasto czekoladowe: do misy przesiać mąkę pszenną i kakao. Wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Cały czas ucierając dodawać na przemian 9małymi porcjami) składniki sypkie i pianę ubitą z białek. Ciasto przełożyć do formy o wymiarach 20 x 25 cm, wyłożonej papierem do pieczenia Piec około 15 - 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Ostudzić.

Masa kubusiowa: 200 ml Kubusia wymieszać z proszkiem budyniowym. Pozostały sok zagotować z dodatkiem cukru. Do gotującego soku dodać rozprowadzony proszek budyniowy. Zagotować, cały czas mieszając. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, stopniowo dodając po łyżce ostudzonego kubusiowego budyniu. Tak przygotowany krem rozsmarować równomiernie na ostudzonym cieście czekoladowym. Na masie kubusiowej rozłożyć herbatniki.

Masa śmietanowa: Galaretkę rozprowadzić w 150 ml wrzątku. Pozostawić, aby ostygła. Śmietanę ubić na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukier puder. Połączyć z serkiem waniliowym i zimną galaretką. Masę śmietanową wyłożyć na herbatniki. Wstawić do lodówki na 2 godziny.

Wykończenie ciasta: czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Rozprowadzić na wierzchu ciasta. Dowolnie udekorować.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wygląda bosko, smakuje na pewno też
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Pewnie dobre.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super !!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    piekne i napewno smaczne
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !