Sposób przygotowania

Stopioną margarynę ostudzić, przelać do miski dodać cukier, jajka, mąkę, proszek do pieczenia i całość zmiksować na gładką masę z pozostałych dwóch jajek oddzielić białka od żółtka, białka ubić na sztywną pianę. Do masy serowej dodać mąkę ziemniaczaną, kaszę, ubitą pianę, żółtka olejek oraz całość dokładnie wymieszać. Na koniec blachę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą przelać pół ciasta następnie wlać przygotowaną masę twarogową i na wierzch resztę ciasta piec 40 minut w temp. 200 stopni. Ostudzone ciasto można polać polewą z cukru pudru i mleka.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciekawe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    mniam robie taki sam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    a ja takiego jeszcze nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !