Sposób przygotowania

Jabłka pokroić w kostkę i obtoczyć w cynamonie.

Białka ubić z cukrem, następnie dodawać po żółtku i w dalszym ciągu ubijać.
Dodać mąkę, oliwę, sodę i kakao, a na samym końcu jabłka obtoczone w cynamonie.
Wszystko wymieszać i położyć na blachę.

Piec ok.40 min., temp. 160-180 st.C.

Wyjąć z piekarnika, posypać cukrem pudrem (lub wykończyć w inny, dowolny sposób).

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    doskonałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    emylka86

    pewnie pychotka : )) a jabłka słodkie czy kwaskowe ?
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnyeshka

    jak wolisz... ja mialam akurat słodkie i takie dałam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    boskie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !