Sposób przygotowania

Z mleka drożdży i 1 łyżki mąki zrobić rozczyn.

Ubić jajka, dodać sól, a potem rozczyn i mąkę. Wyrobić ciasto, dodać troszkę oliwy.
Formować kulki, zostawić na jakiś czas do wyrośnięcia.

Gotować na parze minimum 5 min.

Podawać z sosem mięsnym lub na słodko.

--> Z podanej proporcji wyszło mi ponad 30 sztuk średniej wielkości. Spokojnie najadły się 4 osoby i jeszcze zostało.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    jola1508

    aż zgłodniałam ;)
  • 4
    original
    Opublikowano

    jola1508

    aż zgłodniałam ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    emylka86

    babcia zawsze takie pyzy podawała mi z jagodami : ))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    pięknie wyrośnięte
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Pyszności, uwielbiam domowe pyzy.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    dawno nie robiłem ich sam..
  • 0
    original
    Opublikowano

    safcia

    sa pyszniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !