Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuścić według przepisu podanego na opakowaniu. Żelatynę namoczyć w małej ilości wody, następnie rozpuścić we wrzątku. Śmietanę miksować, dodając cukier puder i cukier waniliowy. Żelatynę ostudzoną dodać do śmietany i dalej miksować. Do okrągłej tortownicy wylać 1/3 ubitej śmietany, następnie wylać galaretkę rozpuszczoną. Pozostałą masę śmietanową podzielić na połowę, do jednej połowy dodać kawę rozpuszczalną i zmiksować, do drugiej zaś kakao i też zmiksować. Na galaretkę wyłożyć masę śmietanową z dodatkiem kawy, na końcu zaś wykładamy masę śmietanową z dodatkiem kakao. Posypać kakao granulowanym. Odstawić do lodówki do zastygnięcia

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !