Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać, pokroić w plasterki. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać jajka i dokładnie wymieszać mikserem. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodawać do ciasta stale ubijając, dodać również śmietanę. Ciasto będzie dość gęste, ale takie ma być. Składniki na kruszonkę: masło 5 dkg, mąka- 8 łyżek, cukier 4 łyżki wymieszać rękami( ma być sypka). Foremkę do ciasta wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Wlać ciasto. Ułożyć owoce- jabłka i posypać całość kruszonką. Piec w nagrzanym piekarniku 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto jest proste i bardzo smaczne.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pistacja

    musi byc pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !