Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać ubitą pianę. Następnie po trochu dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez około 0,5 godziny w temperaturze 180 stopni. Biszkopt przekroić na połowę, przełożyć go bitą śmietaną w sprayu. Na wierzchu ciasta poukładać umyte i przekrojone na połowę truskawki, całość można zalać galaretką truskawkową i zostawić do zastygnięcia.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    aisza1

    bardzo lubię desery z truskawkami
  • 2
    original
    Opublikowano

    Milena87

    tęsknię za świeżymi truskawkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !