Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki tłuczemy, dodajemy ser i ugotowany pęczak. Mieszamy.
Dolewamy margarynę ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Dokładnie łączymy ze sobą .
Z mąki ,jaj ,oleju i wody robimy ciasto takie by miało elastyczną konsystencje.
Wałkujemy na stolnicy podsypując mąką .
Foremką kwadrat wycinamy kształt lub nożem wykrawamy równe kwadraty.
Na każdy nakładamy po kopiastej łyżeczce farszu.
Zlepiamy w trójkąt ,brzegi dociskamy widelcem.
Gotujemy w osolonym wrzatku około 5 minut od wypłyniecia na powierzchnię .
Podajemy polane masełkeim.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    bardzo apetyczne, az chce się je schrupać
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    nie robiłam takiego farszu..jeszcze:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam wszystkie pierogi
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Pyszne i zdrowe !
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Takich pierogów jeszcze nie próbowałam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczne
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Iza, zaskoczyłaś mnie tym farszem
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    polecam się ...:)do zaskakiwania
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    takich jeszcze nie jadłem,na pewno pyszne !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !