Sposób przygotowania

Oczyszczone pieczarki ugotować. Osuszyć pokroić nw cienkie paseczki, posypać sola i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i pozostawić na 30 minut. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, osączyć i jeszcze ciepłe posolić i skropić oliwą. Pół małego kalafiora obmyć obgotować osączyć, i podzielić na małe różyczki. Ugotowane na twardo jajo ostudzić w bieżącej wodzie , obrać ze skorupki i zgnieść widelcem. Do szklanki majonezu dodać zgniecione jaja i sok z cytryny wymieszać z pieczarkami ziemniakami i kal;kalafiorem. Polać majonezem i podawać w salaterce przyorane korniszonami

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !