Sposób przygotowania

Masło roztopić , zmiksować z pozostałymi składnikami na gładkie ciasto. Odstawić na pół godziny do lodówki .Rozprowadzać równomiernie na dobrze rozgrzanej patelni , smażyć na złoty kolor z dwóch stron :)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    zawsze robiłam naleśniki na "oko" , ale po wypróbowaniu tych inne już dla mnie nie istnieją. Konsystencja, lejąca ciasta mnie zaszokowała , ale to chyba sekret cieniusieńkich naleśników
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    z tej proporcji wychodzi około 12 naleśników
  • 3
    original
    Opublikowano

    freekate

    mam pytanie, one są suche czy raczej elastyczne? tzn. jak się będą zachowywały podczas wypełniania farszem?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    Ja zawsze jak ściągam naleśniki z patelni to układam je na talerzu , jeden na drugim i przykrywam je miską lub pokrywką wtedy zawsze są elastyczne, nie zdarzyło mi się żeby pękały czy łamały się w czasie zawijania czy składania .
  • 2
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    już czuję ich delikatność...
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wypróbuję na pewno
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    widzę większość zachwycona :) to i ja wypróbuję Twoje proporcje :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    świetne nalesniki !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !