Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa umyć, osączyć. Od brokuła odciąć łodygę i obrać ją ew. ze zdrewniałych części - środek jest soczysty. Pokroić go w kostkę a kwiat podzielić na małe różyczki. Pora posiekać w cienkie półplasterki, papryki i cukinię (razem ze skórką) pokroić w kosteczkę. Wątróbkę dokładnie oczyścić z żyłek, pokroić na mniejsze kawałki, ale niezbyt drobno.
Na patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć wątróbkę aż się całkiem zetnie - wystarczy po 2 min. z obu stron - przełożyć na talerzyk. Na patelnię wrzucić łodygę brokuła, oprószyć szczyptą cukru, podlać 3-4 łyżkami wody i poddusić pod przykryciem ok. 3 min.. Następnie dodać resztę warzyw, oprószyć całość solą i pieprzem, i dusić jeszcze ok. 3 min.. Na koniec dodać szczypior i wątróbkę, wymieszać i dusić chwilę aby smaki się połączyły.

Komentarze

  • 4
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Smaczne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    to lubię .
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marcela

    Nie lubię watróbki ale bym się skusiła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !