Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Ziemniaki obieramy, zalewamy gorącą wodą, dodajemy sól i gotujemy do miękkości. Ugotowane ziemniaki odcedzamy, rozgniatamy tłuczkiem i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Kiedy są już zimne to przeciskamy je przez praskę.


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Moje ulubione kluchy:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    do tego roladki, sos i czerwona kapusta na gorąco.... pycha :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    leonkot

    ja też robię z jajkiem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    ja też robię z jajkiem :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    niezawodny przepis na kluski śląskie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela9

    U mnie w domu dzieci uwielbiają takie kluseczki, chyba muszę zrobić przy najbliższej okazji.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    bardzo je lubie zwłaszcza zamiast ziemniaków do mięsa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !