Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną lekko szatkujemy, przekładamy do dużego garnka, zalewamy dwoma litrami zimnej wody, dodajemy listki laurowe i ziarna ziela angielskiego. Wszystkie składniki mieszamy i zagotowujemy. Pod przykryciem na średnim ogniu gotujemy ok. 20 min.Wszystkie warzywa obieramy. Ziemniaki kroimy w dość dużą kostkę i gotujemy ok. 10 min w osolonej wodzie. Marchew, pietruszkę i seler kroimy w kostkę a cebulę drobno siekamy. Warzywa dodajemy do kapusty i gotujemy razem dalsze 30 min. Po tym czasie dodajemy odcedzone ziemniaki i gotujemy razem 10 min. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy ma nim boczek pokrojony w kostkę. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz majerankiem. Dodajemy do zupy i gotujemy 10 min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !