Sposób przygotowania

2.5 szklanki mleka zagotować, w 1,5 szklanki wymieszać mąkę pszenną,ziemniaczaną,budyń,jajko,cukier i cukier waniliowy. Do gotującego się mleka cienkim strumieniem wlać wszystko. Mieszając ugotować budyń i ostudzić.
Zimny budyń utrzeć z masłem. Na brytfannie ułożyć warstwę krakersów. Wyłożyć-rozsmarować masę po całości krakersów. Ułożyć następną warstwę krakersów. Następnie wyłożyć masę krówko wą. Następnie ułożyć ostatnią warstwę krakersów. Do naczynia wlać śmietanę i ubijać. Dodać cukier puder chwilę ubijając. Połączyć z żelatyną ( 3 łyżeczki żelatyny rozpuścić w niewielkiej ilości letniej wody) lejąc cienkim strumieniem do śmietany, chwilę ubijając. Wyłożyć na krakersy,rozsmarować i posypać płatkami migdałów, lub startą czekoladą mleczną.
Smacznego:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Fajny, kiedyś robiłam coś podobnego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !