Sposób przygotowania

W garnku, na małym ogniu rozpuścić masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie wymieszać. Uważać, aby calości nie przypalić. Po rozpuszczeniu, odstawić do ostygnięcia. Jajka ubić mikserem lub trzepaczką, stopniowo dodawać cukier i mąkę. Do powstałej masy dodać przesyudzoną czekoladę oraz pokruszone orzechy włoskie. Całość dokładnie wymieszać. Blache do pieczenia (najlepiej o wymiarach 21x26cm) wyłozyć pergaminem do pieczenia lub wysmarować masłem. Ciasto wlać na blachę i piec w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni Celsjusza. Piec ok. 20-25 min. Po tym czasie ciasto wyjać i odstawić do ostygnięcia. Ciasto można podawać opruszone cukrem pudrem

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    fajne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    brownie :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Wszystko co czekoladowe to dla mnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dominikes1

    super ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dominikes1

    super ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !